ottershop

vineri, 2 decembrie 2011

Fondurile nerambursabile pentru dezvoltare rurala, contractate in proportie de 52%


Sursa: Fin.ro 9 Martie 2011

Ne aflam la jumatatea perioadei de derulare a Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, care a inceput efectiv in martie 2008. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat, marti, ca a selectat pentru contractare cereri de finantare in valoare de peste 4 miliarde de euro. 

Astfel, de la demararea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), in martie 2008, prin intermediul caruia se acorda fondurile europene nerambursabile pentru investitii si plati directe, au fost selectate pentru a fi contractate 29.595 de cereri de finantare. Dintre acestea, pana in prezent, au fost semnate 27.509 de proiecte, in valoare de 3,63 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o angajare de 52,21% a fondurilor totale alocate pentru Masurile de investitii gestionate de catre APDRP.

De asemenea, au fost efectuate plati in valoare totala de 1,92 miliarde de euro, din care 977,8 milioane de euro pentru contractele incheiate de APDRP, la care se adauga si aproximativ 950 milioane de euro, platile efectuate pentru Masurile de sprijin pe suprafata delegate pentru implementare catre Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA).

2011, crestere exponentiala a platilor efective catre beneficiari

Anul 2011 va fi marcat de cresterea exponentiala a platilor efective catre beneficiari, prin implementarea de catre acestia a proiectelor contractate, rambursarile (plati efective) fiind conditionate de cererile de plata depuse. Ritmul de pana acum al platilor efective, de aproximativ 20% din totalul alocarilor, a fost influentat de contractarea proiectelor, majoritatea acestora fiind finantate incepand cu anul 2010, precum si de capacitatea financiara a beneficiarilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu